Gespecialiseerd in pruiken en haarwerken

Via de zorgverzekeraar komt u in aanmerking voor een  vergoeding wanneer u een ernstige vorm van haarverlies  heeft door b.v. alopecia of dat u  haarverlies krijgt door b.v. chemo behandelingen.

In dat geval schrijft uw (huis)arts hiervoor een  aanvraag of verwijsbrief uit. Hiermee komt u naar de kapsalon om vervolgens een pruik te passen, te kiezen, of indien nodig te bestellen.

De basisvergoeding bedraagt per 1 januari 2022 € 457,50. Wanneer u bij uw zorgverzekeraar aanvullend verzekerd bent kunt u in aanmerking komen voor een extra vergoeding. Hierover kan Kapsalon Francis u uitgebreid informeren.

Veel pruiken van Kapsalon Francis vallen onder de  volledige vergoeding van de zorgverzekeraar

 

Pruiken zijn verkrijgbaar in verschillende modellen  en kleuren die u bij Kapsalon Francis op uw gemak, en met volledige privacy, kunt bekijken en passen.

 

Wanneer u voor de eerste keer een pruik nodig heeft  op basis van medische indicatie, dan vindt eerst een  intake gesprek plaats. Hierbij wordt dan gesproken over het verschil van  de pruiken, hoe een pruik opgezet dient te worden,  over het onderhoud van een pruik en hoe Kapsalon Francis voor u de kosten rechtstreeks afwikkelt bij de zorgverzekeraar.

 

Wanneer u voor de eerste keer een pruik komt passen is het wellicht prettig dat u iemand mee neemt, zodat er dan gezamenlijk beoordeeld kan worden welk model pruik het beste bij u past.

 

Kapsalon Francis kan u ook informeren over het dragen van een buff, hoofddoekje of anti allergische petjes met UV bescherming

 

Indien er geen mogelijkheden zijn om zelf naar de kapsalon te komen is het ook mogelijk dat wij bij u thuis of in het ziekenhuis komen. Informeer daarvoor even naar de mogelijkheden.

 

Kapsalon Francis is gecertificeerd door de ANKO Haarwerkspecialisten en heeft contracten met alle grote zorgverzekeraars. Meer informatie over de ANKO vindt u op de website www.anko.nl  

 

Wilt u alvast een indruk krijgen welke pruiken door Kapsalon Francis leverbaar zijn, kijk dan even op de website het onderdeel modellen.